Wespenplaag

Wat kun je het beste doen als je last van een wespenplaag hebt?

Heb je veel last van wespen in je huis of in de tuin? Dan is de kans groot dat je last hebt van een wespenplaag. Je wilt natuurlijk het liefst van de wespen af, maar hoe doe je dit? Het is een lastige klus om wespen te bestrijden, dus je zult een keuze moeten maken om het zelf te doen of de hulp in te roepen van een professional.

wespenplaag

Zelf wespen bestrijden

Wil je zelf de wespen gaan bestrijden? Dan is je allereerste taak het vinden van het wespennest. Je kunt wespen pas bestrijden als je weet waar het wespennest zich bevindt. Een wespennest heeft de vorm van een kegel en heeft vaak een grijze kleur. Heb je in het voorjaar last van wespen, dan heb je waarschijnlijk geluk; het wespennest is dan nog niet heel erg groot. In de zomer of nazomer heb je minder geluk; een nest kan dan wel meer dan 1000 wespen hebben.

Het wespennest vinden

Om het wespennest te vinden dien je goed in de gaten te houden waar de wespen heen vliegen. Als je ze steeds naar dezelfde plek ziet terugvliegen, dan zit daar waarschijnlijk de opening van het nest. Vervolgens is het aan jou de taak te onderzoeken hoe groot het nest is en waar het precies gevestigd is. Als het om een heel groot wespennest gaat, of als het nest op een locatie zit waar je moeilijk bij kunt komen, schakel dan de hulp in van een professional.

Zelf het wespennest verwijderen

Zorg er allereerst voor dat je beschermende kleding draagt. Een wespen pak is aan te bevelen, aangezien wespen heel gemakkelijk door normale kleding heen kunnen prikken. Het is belangrijk dat alle lichaamsdelen bedekt zijn. Wacht totdat het donker is, zodat alle wespen in het nest zitten. Houd je kinderen en huisdieren uit de buurt en zorg er ook voor dat er geen andere mensen in de buurt zijn. Mocht het niet goed gaan, dan worden de wespen agressief en vliegen ze met z’n allen het nest uit.

Het bestrijdingsmiddel dien je rechtstreeks aan te brengen op het wespennest. Je moet hiervoor heel dicht bij het wespennest staan. Je kunt het bestrijdingsmiddel spuiten of strooien in de invlieg opening van het nest.

Tips om zelf een wespennest te verwijderen

wespennest verwijderen

Eén van de belangrijkste punten om rekening mee te houden, is dat je nooit de ingang of de uitgang van het nest blokkeert. Kies daarnaast voor een treffend bestrijdingsmiddel. Lees de gebruiksaanwijzing goed door en laat je informeren. Zorg ervoor dat je kleding je hele lichaam bedekt en vergeet daarbij je gezicht en je handen niet.

Professionele wespenbestrijding

Wil je toch liever niet zelf het wespennest bestrijden, of heb je het geprobeerd maar het is niet gelukt? Schakel dan een professionele wespenbestrijder in. Het bestrijden van een wespennest is niet zonder risico’s. Een professionele wespenbestrijder heeft veel ervaring en kan ervoor zorgen dat het wespennest op een effectieve manier bestreden wordt.

078 - 487 846

96% beveelt ons aan