verdelgen

Wespennest verdelgen?

Heb je een wespennest ontdekt in jouw leefomgeving? Dat is heel erg vervelend! Het is een mogelijkheid om zelf te proberen om het wespennest te verwijderen, maar verstandig is het niet. Wil je toch het liefste zelf het nest verwijderen? Hou dan rekening met een aantal aandachtspunten die wij bespreken in dit artikel. En vind je het risico achteraf toch te groot om het zelf te doen? Weet dan dat je altijd een professionele ongediertebestrijder in kunt schakelen.

wespen verdelgen

Is het mogelijk om zelf een wespennest te verwijderen?

Uiteraard is het mogelijk om zelf een wespennest te verwijderen. Weet wel dat het de nodige risico’s met zich mee kan brengen. Als wespen zich bedreigd voelen kan dit zorgen voor situaties die gevaarlijk zijn. Voordat je het wespennest kan verwijderen, zul je eerst de wespen moeten bestrijden. Hiervoor zijn speciale bestrijdingsmiddelen op de markt gebracht. Lees voor je het gebruikt goed de gebruiksaanwijzing door of laat je informeren door een verkoopmedewerker. De bestrijdingsmiddelen die je in de winkel koopt zijn niet zo sterk als de bestrijdingsmiddelen die een professional gebruikt. Het kan dus zijn dat het niet het gewenste resultaat oplevert.

Het wespennest lokaliseren

wespennest lokaliseren

Voordat je het wespennest kunt verwijderen, zul je moeten weten waar het zich bevindt. Je kunt dit heel gemakkelijk vinden door de vliegroute van de wespen in de gaten te houden. Ze vliegen namelijk altijd via dezelfde weg naar hun nest toe. Het kan echter voorkomen dat je het nest niet direct kunt vinden. De nesten worden namelijk ook veel gebouwd onder dakgoten of in spouwmuren. Het zou zelfs kunnen voorkomen dat het nest in de grond zit.

Het juiste moment van bestrijding kiezen

Overdag zijn wespen op zoek naar eten, ze voeden hiermee de larven die zich in het nest bevinden. De wespen die je dan het meeste rond ziet vliegen zijn de werksters. De koningin blijft samen met haar larven in het nest. Als de zon ondergaat komen alle wespen naar het nest terug. Wil je zelf een wespennest verwijderen, dan kun je dit dus het beste doen als het gaat schemeren. Begin je namelijk met bestrijden terwijl niet alle wespen in het nest aanwezig zijn, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. De wespen die nog niet in het nest zitten zullen jou als een bedreiging zien en zullen het vervolgens niet nalaten om te gaan steken. Vergeet daarbij niet dat in een wespennest wel duizenden wespen kunnen zitten.

De juiste methode kiezen

Draag altijd beschermende kleding als je een wespennest gaat bestrijden. Daarnaast mogen huisdieren en kinderen zich niet in de buurt van het nest bevinden. Voordat je het bestrijdingsmiddel gebruikt, dien je goed de gebruiksaanwijzing door te lezen. Het is een serieuze aangelegenheid, dus waak ervoor dat je niet zomaar iets doet. Zorg ervoor dat je veilig en zorgvuldig werkt. Als je toch twijfels krijgt over hoe het aan te pakken, roep dan de hulp in van een professionele ongediertebestrijder. En is het wespennest niet actief? Laat het nest dan maar gewoon met rust. Een wespennest wordt maar eenmalig gebruikt en het kan verder geen kwaad.