Wespennest verwijderen Schagen

Last van wespen?
Wij lossen het
direct op!

Wij zijn de hele dag bereikbaar

Je wordt direct geholpen door lokale bestrijders

Effectieve wespenbestrijding

4.9 (300 reviews)

Bel direct

085 0831301

Omgeving Schagen

Waarom Wespennestverwijderen.be?

Een service waar je op kan bouwen

Snelle service

Snel geholpen worden? Onze bestrijders kunnen binnen
24 uur ter plaatse zijn.

Betrouwbaar

We garanderen dat het nest 
na de behandeling geen levende
wespen meer bevat

Gecertificeerd

Al onze bestrijders zijn
gecertificeerd en weten
wat ze doen.

Tevreden klanten

Garantie? Meer dan 5000 tevreden klanten hebben wij geholpen. 

Daarom Wespennest Verwijderen.be!

5000 anderen hebben al een positieve ervaring met ons gehad

Johannes verhulst

Antwerpen

Super snel en goed geholpen

Fijn bedrijf dat zeer snel beschikbaar is voor de wespenbestrijding. Het probleem is bij ons na enkele dagen geheel verholpen.

Anita Gaastra

Gent

Uitstekende service verleend.

Heel erg fijn! Het probleem was direct verlopen en na dagenlang last te hebben gehad van wespen. Zou ze zo weer inhuren.

Lauren Simons

Charleroi

Aardige man en snel ter plaatse

Snelle deskundige verdelging; Chapeau! De bestrijder was vlug ter plaatse en we zijn erg blij. Ik kan wespennest vewijderen iedereen aanraden.

Andreas Brel

Brussel

Dit wil ik iedereen aanbevelen

De bestrijder is meteen gekomen goed werk geleverd binnen 3 dagen verlost van wespen. Deze vakman wil ik iedereen aanbevelen

Wespennest verwijderen Schagen

Let op! Een wespennest verwijderen is niet zonder risico’s. Laat dit altijd over aan een professional als u er geen ervaring in heeft. Bel 085 083 1301 en wij helpen u direct.

Een wespennest kan veel overlast veroorzaken. Vooral in de zomer komen de wespen al snel op zoetigheid en voedsel af, en ze kunnen pijnlijk steken wanneer ze zich bedreigt voelen. Wespennest verwijderen kunt u zelf, of door een professionele bestrijder laten doen. Maar het is belangrijk om eerst meer te weten over de nesten. Zo moet u weten hoe u een wespennest kunt identificeren, hoe en waar deze door de koningin gebouwd worden, en welke bestrijdingsmiddelen het beste helpen om het wespennest te verwijderen. Lees nu verder om informatie te vinden over wespennesten en hoe u deze het beste kunt (laten) bestrijden.

Voor vragen kunt u altijd bellen met: 085 083 1301

Snel navigeren naar een onderwerp dat aansluit op wat u zoekt?

Maak hieronder een keuze:

Wespennest identificeren
Hoe bouwt een wespenkoningin haar nest?
Waar wordt een wespennest zoal gebouwd?
Meest gebruikte bestrijdingsmiddelen
Wat moet u niet doen
Wat kunt u wel doen

Het wespennest verwijderen? Eerst identificeren

wespennestEr zijn verschillende soorten nesten die door in kolonie levende insecten gebouwd worden. Voordat u belt is het van belang dat u weet wat voor nest het is en uiteraard waar het nest zich bevindt. Eén van de redenen dat bestrijders dit willen weten is omdat er bepaald moet worden hoeveel moeite het kost om het nest te bestrijden. Daarnaast zijn bijen- en hommelnesten beschermd, deze mogen alleen in uitzonderlijke gevallen bestrijden. Het is dus goed om de verschillen tussen de nesten te weten, zodat u het nest correct kunt identificeren voordat u contact opneemt met een professional.

Een wespennest herkennen

Wespennesten hebben een gemiddelde diameter van 20 tot 40 centimeter, en zijn omhult met een ballonvormige buitenkant dat van papier-maché gemaakt lijkt te zijn. Hierin hebben ze een raat met veel zeshoekige cellen gebouwd. Daarnaast zullen er meerdere openingen te zien zijn waar de wespen naar buiten of binnen vliegen. De nesten van wespen zijn vaak geel tot roodbruin of grijs van kleur. Een beginnend wespennest is te herkennen als een raat met vijf tot twintig open zeshoekige cellen.

Een bijennest herkennen

Een bijennest lijkt vanuit de buitenkant veel op een wespennest. Het omhulsel lijkt ook van papier-maché gemaakt te zijn. Het belangrijkste verschil is binnen in het nest te zien. Een bijennest bestaat namelijk uit verschillende raten, dit is niet het geval bij wespennesten. De beste manier om het verschil te zien, is echter door de insecten te identificeren.

Een hommelnest herkennen

Hommels bouwen hun nest vaak zonder omhulsel in een bedekte omgeving. Dit is vaak in de grond. Er zullen meerdere openingen te vinden zijn waar ze uit komen vliegen.

Een hoornaarnest herkennen

Net als bij de limoenwesp, lijkt het nest van de Europese hoornaar ook gemaakt te zijn van een gelige papier-maché. Een wespennest heeft echter een ballon vorm, terwijl die van de Europese hoornaar schelpvormige lagen heeft.

Hoe bouwt een wespenkoningin haar nest?

De koningin bouwt haar nest door houtvezels met water te mengen, wat ze gebruikt om de eerste cellen van de raat te bouwen. Door de combinatie van hout en water lijkt het nest van papier gemaakt te zijn. Nadat ze enkele werksters heeft voortgebracht, nemen deze de bouw van het nest over.

Waar wordt een wespennest zoal gebouwd?

Naarmate het natuurlijke habitat van wespen steeds meer plaats heeft moeten maken voor mensen, gebruiken wespen onze gebouwen om hun nesten in of rondom te bouwen. U kunt ze op verschillende plekken vinden:

Wespen gebruiken altijd dezelfde aanvliegroute om naar hun nest te gaan. Wanneer u regelmatig een wesp naar of vanuit een bepaalde plek ziet vliegen, kunt u aannemen dat er een nest in de buurt zit. Wanneer u het nest gevonden heeft, kunt u contact opnemen met een professional voor verder advies voor wespennest verwijderen.

Bestrijdingsmiddelen tegen wespen

wespenbestrijding <?php the_title();?>Er zijn verschillende professionele middelen om wespen veilig en goed te bestrijden. Deze kunnen ook door uzelf gebruikt worden zolang u de instructies op de verpakking goed volgt, voor uw veiligheid en die van uw omgeving.

Wespenspray

Wespenspray wordt vooral gebruikt wanneer een wespennest moeilijk te bereiken is, of wanneer de uitgang aan de onderkant van het nest zit. Neem eerst alle voorzorgsmaatregelen in acht, en spray het dan voor een geruime tijd het nest in. Wanneer dit na meerdere pogingen niet werkt, schakel dan een professional in. Deze kan voor u het wespennest verwijderen.

Wespenpoeder

U kunt wespenpoeder het beste toepassen wanneer u de poeder rechtstreeks in de ingang van het nest kunt strooien. Wanneer de wespen deze ingang gebruiken, nemen ze het poeder mee het nest in en verspreiden ze het over de kolonie. Zo zal het hele nest uiteindelijk sterven. U kunt ook een professional inhuren, die kan het wespennest verwijderen op een veilige manier.

Nep wespennest

Door een concurrerend wespennest na te bootsen, weren nep wespennesten koninginnen af die binnen een straal van vijf meter hun eigen nest zouden bouwen. Ook andere wespen blijven op een ruime afstand van het nep nest.

Wat moet u vooral niet doen?

wespen bestrijden

Sluit nooit de ingang van het nest af

Wespen bestrijden door de ingang af te sluiten is niet aan te raden. Wespen weten zich binnen een korte tijd en weg naar buiten te werken, waarna ze hoogstwaarschijnlijk agressief zullen zijn. Zorg er dus voor dat u andere middelen en methodes gebruikt om de wespen te bestrijden.

Sla het nest nooit kapot of op de grond

Wanneer u het nest aanvalt, zullen de wespen zich massaal gaan mobiliseren om de dreiging te neutraliseren. Dit betekent dat ze u aan zullen vallen en steken, dit kan tot gevaarlijke en pijnlijke situaties leiden.

Het nest verbranden of verdrinken

Niet alleen kunnen deze methodes tot schade aan uw woning leiden, maar ze kunnen ook nog eens gevaarlijke situaties veroorzaken. Vooral bij het verbranden van het nest loopt u het risico om uw eigen woning in brand te steken. Daarnaast zijn het geen effectieve methodes, omdat niet alle wespen zullen sterven.

Wat kunt u wel doen?

wespen <?php the_title();?>

Wespennest verwijderen met verdelgingsmiddelen

Met verdelgingsmiddelen zoals de spray of de poeder kunt u veilig het wespennest bestrijden. Op deze manier bent u er zeker van dat alle wespen sterven en loopt u het minste risico om gestoken te worden.

Bestrijden in de avond

Het is belangrijk dat u de spray of poeder toepast wanneer alle wespen in het nest zitten. Deze komen iedere avond terug van het foerageren en zijn dan het makkelijkste te bestrijden.

Wespennest verwijderen door professional

Dit is waarschijnlijk de beste manier om van een wespennest af te komen. Door een professional in te schakelen weet u zeker dat het goed en veilig volgens de richtlijnen gebeurt. Bij twijfels is het altijd goed om contact op te nemen met een professional voor advies.